Peseytyminen

Yksi tapa pitää peseytyminen päivästä toiseen mielenkiintoisena on kustomoida päivittäiset kylpytuotteensa itse. Kokeile näihin resepteihin eteerisistä öljyistä esimerkiksi sitrusöljyjä, laventelia, piparminttua tai ruusua!

Tässä muutamia ehdotuksia:

KYLPYAMMEESEEN

Laita kylpyammeen veteen 5-10 tippaa haluamaasi eteeristä öljyä. Imeytä öljy ensin ruokalusikalliseen suolaa, jotakin voidetta tai muuta emulgaattoria. Jos haluat vahvistaa puhdistavaa vaikutusta, heitä ammeeseen vaikka desi lisää suolaa! Ja ehkä jopa ruusun terälehtiä?

SUIHKUGEELI

Voit ostaa tuoksutonta ja luonnonmukaista ja valmiiksi tuoksutonta suihkugeeliä ja lisätä siihen itse haluamaasi eteeristä öljyä. Joko niin, että laitat ensin suihkugeeliä kämmenellesi, jonka jälkeen tipautat pari tippaa eteeristä öljyä ja hierot ne sekaisin kämmeniesi välissä. Toinen vaihtoehto on tehdä kerralla koko pullollinen ja laittaa 5-15 tippaa eteeristä öljyä suihkugeelipulloon ja hölskyttää hetken.

SUOLAKUORINTA

Ota desi epsomsuolaa (tai muuta laadukasta suolaa) ja sekoita mukaan 5-10 tippaa haluamaasi eteeristä öljyä. Lisää halutessasi sekaan esimerkiksi kookos- tai oliiviöljyä. Voit hellävaraisesti kuoria suolaseoksella koko kehosi.

SOKERIKUORINTA

Ota desi sokeria ja sekoita mukaan 5-10 tippaa haluamaasi eteeristä öljyä. Lisää halutessasi sekaan esimerkiksi kookos- tai oliiviöljyä. Voit hellävaraisesti kuoria sokeriseoksella koko kehosi (varo silmiä).

kylppäri