Ulkoisesti

Ihokontakti

Suurin osa ihmisistä käyttää eteerisiä öljyjä ensisijaisesti ulkoisesti. Ulkoisesti käytettynä öljyt imeytyvät ihokontaktin kautta verenkiertoonpienten molekyyliensä ansiosta muutamassa minuutissa. Ne kulkeutuvat korjaamaan soluja, sekä tuhoamaan viruksia, bakteereja ja sieniä.

Puhdas öljy

Koska olemme kaikki eri herkkyystason ihmisiä, jotkut voivat käyttää öljyjä suoraan iholle ilman laimennusöljyjä. Usein herkkäihoiset tunnistavat itsessään tämän piirteen, mutta silti kannattaa aloittaa käyttäen laimennusöljyä. Korkealaatuiset terapeuttisen asteen öljyt ovat aika tuhtia tavaraa, joskin täysin luonnollista ainetta, jonka takia ei tarvitse pelätä erilaisten täyteaineiden aiheuttamia reaktioita kehossa.

Öljyt ovat myös vaikutuksiltaan hyvin erilaisia, jonka takia osa öljyistä kaipaa laimennusta, osa ei. Esimerkiksi laventeli on niin pehmeä, että sillä uskaltaa usein aloittaa ilman laimennusta. Ei kuitenkaan ole mikään prioriteetti käyttää eteerisiä öljyjä ilman laimennusöljyjä – se on ennemminkin keho- ja öljykohtainen asia 🙂

Sekoittaminen pohjaöljyyn

Sekoitan yhden tipan eteeristä öljyä  kolikonkokoiselle alueelle tuoksutonta pohjaöljyä ja hieron keholle.  Mikä tahansa puhdas (=luomu) öljy kelpaa.

Kuinka usein käytän eteerisiä öljyjä iholleni?

Pitääkseni kehon tasapainoa yllä käytän 1-2 tippaa 1-4 kertaa päivässä. Jos hoidan jotakin oiretta, voin lisätä öljyä parhaimmillaan puolen tunnin välein.

Mihin laitan öljyä?

Tähän on paljon vaihtoja, joista kukin valitsee itselleen sopivimmat:

  • mieti mihin haluat öljyn vaikuttavan, ja laita öljyä mahdollisimman lähelle tätä aluetta
  • suoraan tarvittavalle alueelle
  • ranteisiin
  • korvien taakse ja niskaan
  • kolmanteen silmään ja ohimoille
  • Vita Flex – pisteisiin

sitrukset