Öljytietoutta

MITÄ PUHTAAT, TERAPEUTTISEN LUOKAN ETEERISET ÖLJYT TARJOAVAT?
(QRG s.9)

1. Eteeriset öljyt ovat kasvin uudistavia, happea tuovia, sekä immuunijärjestelmää ylläpitäviä ominaisuuksia.

2. Ne ovat niin pieniä molekyyliseltä kooltaan, että pystyvät nopeasti läpäisemään ihon.

3. Eteeriset öljyt ovat rasvaliukoisia ja pystyvät läpäisemään soluseinämät, vaikka ne olisivatkin kovettuneet hapen puutteesta. Eteerinen öljy voi vaikuttaa jokaiseen soluun kehossa 20 minuutin sisällä ja sen jälkeen se metabolisoituu, kuten muutkin ravintoaineet.

4. Eteerinen öljy sisältää happimolekyylejä, jotka auttavat kuljettamaan ravintoaineet niitä tarvitseville soluille. Koska ravintoaineiden puute johtaa usein hapen puutteeseen, sairaus alkaa, kun solulla on puute olennaisista ravintoaineista ja hapesta. Koska eteerinen öljy tarjoaa solulle sen tarvitsemaa happea, toimivat ne samalla immuunijärjestelmän stimulaattorina.

5. Eteeriset öljyt ovat hyvin voimakkaita antioksidantteja. Antioksidantit suojaavat soluja hapettumiselta ja luovat epämieluisan ympäristön vapaille radikaaleille, jotka voivat vahingoittaa soluja. Antioksidantit estävät mutaatioita solussa ja toimivat ikäänkuin vapaiden radikaalejen ”raadonsyöjinä” ja siten estävät sienien muodostumista elimistöön.

6. Eteeriset öljyt ovat antibakteerisia ja ovat antiseptisia, sekä voivat olla apuna ehkäisemässä sieniä, infektioita mikrobeja, kasvaimia, parasiitteja, viruksia.

7. Eteeriset öljyt voivat poistaa myrkkyjä soluista ja verestä.

8. Eteeriset öljyt ovat haihtuvia sekä aromaattisia. Kun niitä haihdutetaan diffuuserin kautta, ne puhdistavat huoneilmaa seuraavasti:

 • Poistamalla metallin hiukkasia ja myrkkyjä huoneilmasta
 • Lisäämällä happea huoneilmaan
 • Lisäämällä otsoonia ja bakteereille haitallisia ioneja, jotka haittaavat niiden lisääntymistä
 • Tuhoamalla homeen, tupakan ja eläinten hajut
 • Täyttäen huoneilman raikkaalla, aromaattisella tuoksulla

9. Eteeriset öljyt voivat edistää paranemista emotionaalisella, fyysisellä, psyykkisellä ja henkisellä tasolla.

11. Eteerisillä öljyillä on bioelektrinen taajuus, joka on monta kertaa enemmän kuin yrttien, ruoan tai jopa ihmiskehon taajuus. Kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet, että eteeriset öljyt voivat nostaa nopeasti taajuutta ihmiskehossa, ja palauttaa sen normaalille, terveelle tasolle.

MIKÄ ON TAAJUUS JA MITEN SE LIITTYY ETEERISIIN ÖLJYIHIN?
(QRG S.9)

Taajuus on mitattavissa oleva sähköisen energian taso, joka on muuttumaton (vakio) minkä tahansa kahden pisteen välillä. Jokainen elävä asia omaa sähköisen taajuustason. Bruce Tainio (Tainio Technology&Technique) keksi uuden laitteen biotaajuuksien mittaamiseen ihmisten kehoista ja ruoasta. Bruce Tainio ja D.Gary Young käyttivät biotaajuusmittaria saadakseen selville sairauksien ja taajuuksien suhteen toisiinsa.(s10)

 • AIVOT: 72-90MHz
 • IHMISKEHO (päivällä): 62-68MHz
 • VILUSTUMISOIREET: 58MHz
 • FLUNSSAN OIREET: 57MHz
 • HIIVASIENI (Candida): 55MHz
 • SYÖPÄ: 42MHz
 • KUOLEMA ALKAA: 25MHz
 • PROSESSOITU/ PURKITETTU RUOKA: 0MHz
 • TUORETUOTTEET: 15MHz
 • KUIVAT YRTIT: 12-22MHz
 • TUOREET YRTIT: 20-27MHz
 • ETEERISET ÖLJYT: 52-320MHz

Hän teki testin kahden miehen välillä miten taajuudet heilahtelevat. Aluksi hän mittasi molempien taajuudet ja ne olivat 66MHz kummallakin. Sitten ensimmäinen otti kahvikupin käteensä (ei maistanut) ja taajuus putosi 58MHz kolmessa sekunnissa. Sitten hän laittoi pois kahvin ja haistoi eteerisen öljyn tuoksua ja 21 sekunnin päästä hänen taajuutensa oli palannut 66MHz. Sitten toinen koehenkilö maistoi kahvia ja hänen taajuus tippui 52MHz 3 sekunnissa, hänen ei kuitenkaan annettu haistaa eteerisen öljyn tuoksua ja hänellä kesti kolme päivää että se palas samalle tasolle kuin testin alussa.

(Mhz- taulukon koonnut Emilia Savolainen)

MITEN TERAPEUTTISEN LUOKAN ETEERISET ÖLJYT VAIKUTTAVAT AIVOIHIN?
(QRG s.11)

Veri-aivoeste on kalvosta muodostuva este kiertävän veren ja aivojen välillä. Veri-aivoeste estää tiettyjä vahingollisia aineita pääsemästä aivokudokseen ja aivo-selkäydinnesteeseen. The American Medical Association (AMA) totesi, että jos he pystyisivät löytämään aineen, joka kykenisi läpäisemäänn veri-aivoesteen, he pystyisivät parantamaan Alzheimerin taudin, Lou Gehrig`n taudin, monet skleroosit sekä Parkinsonin taudin.

Kesäkuussa vuonna 1994 Berliinin, Saksan, Viennan sekä Itävallan lääketieteellinen yliopisto (Medical University of Berlin, Germany, Vienna and Austria) esittivät dokumentin seskviterpeeneiden kyvystä läpäistä veri-aivoesteen. Seskviterpeeneiden korkeat tasot, joita löytyi Frankincense (olibaanihartsi) sekä Sandalwood (santelipuu) öljyistä, auttavat hapen määrää lisääntymään limbisessä osassa aivoja, erityisesti käpylisäkkeen ja aivolisäkkeen ympärillä. Tämä johtaa vasta-aineiden, endorfiinien sekä välittäjäaineiden erityksen nousuun. Limbisessä osassa aivoja sijaitsee myös rauhanen, jota kutsutaan amygdalaksi. Vuonna 1989 saatiin selville, että amygdalalla on suuri tehtävä emotionaalisten traumojen säilytyksellä, sekä vapauttamisella. Ainoa tapa jolla amygdalarauhasta voi stimuloida on hajuaistin kautta tuoksuttelemalla öljyä. Sen vuoksi aromaterapialla ja puhtailla terapeuttisen luokan eteerisillä öljyillä voidaan vapauttaa emotionaalisia traumoja.

MIKÄ MAHDOLLISTAA PUHTAAN, TERAPEUTTISEN LUOKAN ETEERISEN ÖLJYN NIIN USKOMATTOMAT HYÖDYT?
(QRG s.11)

Eteeriset öljyt ovat kemiallisesti hyvin heterogeenisiä. Ne ovat hyvin monipuolisia vaikutualueiltaan ja voivat suorittaa monia eri tehtäviä tilanteesta riippuen. Synteettiset kemikaalivalmisteet ovat täysin vastakohtia, sillä niillä on vain pohjimmiltaan yksi tehtävä. Heterogeenisuus antaa eteeriselle öljylle paradoksaalisen luonteen, jota voi olla vaikea ymmärtää. Kuitenkin, eteerinen öljy voi olla verrattuna toiseen paradoksaaliseen ryhmään – ihmisolentoon.

Esimerkiksi, miehellä voi olla monta eri roolia: hän voi olla isä, aviomies, ystävä, työkaveri, kirjanpitäjä, opettaja, kirkon vapaaehtoistyöläinen, partiopäällikkö, ja ministeri. Samoin on eteeristen öljyjen kanssa: Laventelia voi käyttää palovammoihin, hyönteisten puremiin, päänsärkyyn, PMS-oireisiin, unettomuuteen, stressiin ja moneen muuhun.

Heterogeeniset hyödyt öljyssä riippuvat pääosin sen kemiallisesta koostumuksesta. Myös eri ainesosien paljous oikeassa mittasuhteessa toiseen ainesosaan ovat tärkeässä roolissa. Joku yksittäinen öljy voi koostua 200-800 erilaisesta luonnonkemiallisesta ainesosasta. Kuitenkin kaikista 800 mahdollisesta ainesosasta ainoastaan 200 on pystytty tunnistamaan. Suurimmat osat ainesosista pystytään ryhmittelemään muutamaan erilliseen ryhmään niiden hallitsevien hallitsevien ominaisuuksiensa perusteella. Ainesosat jaotellaan HIILIVETYIHIN, joita ovat terpeenit (monoterpeeni, seskviterpeeni, ja diterpeenit) sekä HAPETTUNEISIIN YHDISTEISIIN, joita ovat esterit, aldehydit, ketonit, alkoholit, phenolit sekä oksidit.

(Käännökset: Mona Rantanen / Quick Reference Guide)